Vergeldend

Tips om te overwegen bij het kiezen van een reciprozaag

1. Overweeg of de zaag een koord heeft of niet

Bij het werken zijn er twee mogelijkheden; een van hen is waar een taak naar je toe komt, en de andere is waar je naartoe gaat. Overweeg een situatie waarin u op een autosloperij werkt, wat betekent dat u mogelijk hier en daar moet verhuizen om verschillende onderdelen uit de auto’s te halen. In zo’n geval heeft u een snoerloos model of een reciprozaag nodig, in tegenstelling tot het geval waarbij u onderdelen van een auto op een lift snijdt voordat u deze naar de schroothoop stuurt, wat betekent dat u een model met snoer nodig heeft.

Een keuze maken tussen een model met snoer en een snoerloos model moet gemakkelijk zijn, aangezien er geen snoerloos model met zware batterijen nodig is terwijl u stopcontacten heeft in het gebied waar u werkt. Bovendien zullen extra batterijen voor een draadloos model u veel geld kosten, waarbij de prestaties niet in de buurt komen van wat een model met snoer kan bieden.

Zag

2. Beslis of u een snelle meswisseladapter nodig heeft

Sommige modellen worden meestal geleverd met een inbussleutelklem om het mes vast te houden, wat aan te raden is voor gebruik, vooral wanneer u binnenshuis werkt. Ook is het sleutelpatroon een standaard zeskantpatroon, dat u gemakkelijk kunt vervangen als het kwijtraakt. Soms zult u echter op drukke plaatsen werken, waar de messen gemakkelijk kunnen verbuigen of breken. Als zodanig heeft u een snelwisseladapter nodig, zodat u niet veel tijd hoeft te besteden aan het vervangen van het mes. Daarnaast moet u ervoor zorgen dat het snelwisseladaptergedeelte van metaal is, omdat het gemakkelijk breekt wanneer het van andere materialen is gemaakt.

Reciprozagen

3. Accuspanning of stroomsterkte

Bij het kiezen van een reciprozaag geldt: hoe hoger de spanning of stroomsterkte, hoe sterker het gereedschap. Daarom moet u het werk dat u bij de hand heeft testen en de beste beslissing nemen over welke spanning het beste bij u past. Houd er ook rekening mee dat zagen met een hogere spanning complexer en zwaarder zullen zijn dan de zagen met een lagere spanning, wat betekent dat u een zaag met een hoge spanning mogelijk lange tijd niet kunt gebruiken. Als u een volledige dagtaak heeft waarbij u gedurende de hele periode een reciprozaag moet gebruiken, kies dan een laagspanningszaag die licht is. Als u zich op een plaats van een auto-ongeluk bevindt, kiest u een zaag met de hoogste spanning, omdat deze meer zaagvermogen heeft, zodat u de autodeuren in de kortste tijd kunt openen.

4. Snijactie

De beste snijactie voor zagen is de orbitale snijactie, omdat het helpt om materialen sneller door te zagen dan welke andere snijactie dan ook. Orbitaal snijden is meestal het beste wanneer u de schoen van de zaag op het oppervlak legt waar u aan werkt. Als u uw zaag gebruikt terwijl u de zaag vrij met uw handen vasthoudt, koop dan geen reciprozaag die gebruik maakt van de orbitale werking.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *